Online marketing kampány

Tervezés profi szinten

Az eredmény a fontos

Lead generálás

Minden cég az eredményességre törekszik. Az eladás a fontos és a forgalom növelése. Ebben nyújtunk segítséget. A hagyományos marketing tudást az online világ eszközeivel ötvözve hatékony stratégiával segítjük ügyfeleinket. Mit jelet ez? Piackutatás, konkurencia elemzés, eladási folyamat tesztelés, stratégia tervezés, lead generálás.

Mi a jó irány?

Online marketing csatornái

Online médiumok csatornák adnak lehetőséget számunkra, hogy eljuttassuk üzenetünket célcsoportunk részére. Facebook marketing, Instagram, Google Adwords reklám, Youtube filmek, Applikációk, blogok, hírlevél, vírusmarketing. Teljes szolgáltatást nyújtunk klienseink részére a weboldal üzemeltetéstől kezdve a közösségi oldalakig. Tartalomgyártás és stratégiai tervezés.

Online marketing eszközök

Google reklám, Facebook kampány, Landing page?

Keresse tapasztalt kollegánkat telefonon a +36 -70-944-8144 számon,
vagy kérjen konzultációs időpontot.

Follow a manual added linkFollow a manual added linkFollow a manual added linkFollow a manual added linkFollow a manual added link

Marketing eszközök az online térben

Eladási folyamatok

Célok és célcsoport meghatározása

A célcsoport pontos ismerete meghatározza az eladási stratégiánkat.  Ennek pontos ismeretével tudjuk üzenetünket megfogalmazni és a hirdetéseket megtervezni.

Célcsoport meghatározása, célcsoport, üzenet

Versenytárs elemzés, piacelemzés

Ki a konkurencia? Jó ha tisztában vagyunk a piac szereplőivel, hogy hatékonyak tudjunk lenni. Hányan vannak, milyen irányba haladnak, milyen árszínvonalat képviselnek. Ezek alapján be tudjuk pozicionálni a saját vállalkozásunkat is.

 

Onlinemarketing eszközök

A jó weblap struktúra az informatív és bőséges tartalmat rendezi logikailag jól áttekinthető egységekbe, a honlaplátogató igényeit és korlátait figyelembe véve. A menüsor legyen egyszerűen kezelhető, lehetőleg egy- vagy két almenűt tartalmazzon. A tartalmi elemek legyenek több helyről elérhetők, hogy a felhasználó minél egyszerűbben, több információhoz jusson.

Marketing stratégia, keresőoptimalizálás, webergonómia

Online kampány

Fontos az informatív megfelelő tartalom. A szöveges tartalmak rendszerezése és csoportosítása során, valamint a tartalom megfogalmazásakor gondosan ügyelni kell arra, hogy a honlap szövege a keresők elvárásainak és a látogatóknak egyaránt megfeleljen. A szöveges kommunikációnak is van struktúrája és arculata. Következetes szövegírással segíthetünk az információk gyors elérésében.

Informatív tartalom, következetes kommunikáció, szövegstruktúra

Értékelés, elemzés

A színek és a képi megjelenés az első kommunikációs vonal amivel ügyfelünk találkozik. A színeknek és a képeknek fontos jelentése van – üzenetet hordoznak. Minden olyan felületen egységesen kell kommunikálni, ahol a célközönség találkozhatnak a márkával. A cég értékei és üzenetei így egységesen megjegyezhető karakterben jelenhetnek meg.

Vizuális arculat, tipográfiai arculat, kommunikációs arculat

Merre induljak?

Kérjen ajánlatot e-mailben.

Stratégia

A stratégiai gondolkodás, tervezés hasonlóan alapfeltétel, mint a weboldal elkészítése. Ez a gondolkodás alapvetően a marketing szemléletű gondolkodásból indul ki. A piackutatás (versenytárs elemzés, célcsoport meghatározás, piaci környezet felmérése) SWOT elemzéssel. Cél kijelölése, kampányok kialakítása, kommunikációs kampányok tesztelése, médiumok kiválasztása, marketing mix összeállítása, tervek megvalósítása, eredmények kiértékelése. Ezen eredmények birtokában tudunk hatékonyan továbblépni.


Eszközválasztás

A piackutatási eredmények elemzése és a stratégiánk megalkotása után, elérkezett a pillanat, hogy megkeressük a leghatékonyabb online marketing eszközöket amelyek eljuttatják cégünket a sikerhez, akár kereskedelemről akár szolgáltatásról van szó. Facebook kampányok, Instagram, blogírás, Google Adwords hirdetések reklámok, hírlevélküldés, influencer, Youtube filmek, applikációk, vírusmarketing. Figyelembe véve cégünk jellegét tevékenységi körét, ezen eszközök finom arányban kidolgozott használata segít bennünket az online világában, hogy céljainkat megvalósítsuk.


Kidolgozás

A megfelelő médiumok kiválasztása után alkalmaznunk kell stratégiánkat az adott eszköz technikai és kommunikációs nyelvének lehetőségeit figyelembe véve. Cégünk kommunikációs és vizuális nyelve adott esetben alkalmazkodhat és eltérhet különböző online csatornák esetén. Például egy promóció kommunikációs nyelve másként jelentkezik egy hírlevélben és másként egy vírusmarketing filmben, pedig a cél azonos. Kidolgozásnál már pontosan tudjuk célcsoportunk tulajdonságait, piaci helyzetünket. Ebben a fázisban a kreativitásnak van nagy szerepe.

Alkalmazás

A kialakított kampányokat éles környezetben kísérhetjük figyelemmel. Folyamatos visszajelzéseket kapunk célcsoportunk reakcióiról és lehetőségünk van a kampányok intenzitását megjelenésének mértékét folyamat közben befolyásolni. Mennyit költsünk? Mi legyen a hangsúlyos? Költésünk mértékét médiumonként és kulcsszavanként eltérő módon tudjuk beállítani. Lehetőség van több kampány versenyeztetésére. Ez azt jeleni, hogy a kampányok kis mértékben (vizuálisan, szöveges kommunikációban) eltérnek egymástól és a célcsoportunk visszajelzései alapján eldönthetjük, melyik kampányt erősítjük intenzivitásban.


Eredmények

A visszajelzéseket érdemes értékelni és az eredmények alapján változtatni, finomhangolni a kampányokon. Azonnali reakciókat statisztikákban elemezhetjük és pontos képet kapunk arról, hogyan értékelte célcsoportunk az adott reklámkampányt. Ezen eredmények elemzésével lehetőségünk van tisztább képet alkotni cégünk helyzetéről az adott piaci környzetben. Levonva a konklúziókat pedig egyre sikeresebbekké válhatunk. Például a kampány során kiderülhet, hogy a célcsoportunk egyik szegmense erősebb aktivitást mutat a kommunikációnkra. Erre a reakcióra nekünk is választ kell adni a következő alkalmunkkor.

© Artis online communication